• Av. dr. Gheorghe Florea, în numele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor şi al Corpului profesional al avocaţilor, exprimă profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a prof. univ. dr. emerit Ion Deleanu, eminent avocat, membru al Baroului Cluj, fost decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca …

Av. dr. Gheorghe Florea, în numele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor şi al Corpului profesional al avocaţilor, exprimă profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a prof. univ. dr. emerit Ion Deleanu, eminent avocat, membru al Baroului Cluj, fost decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, fost judecător al Curţii Constituţionale a României, expert al comisiei pentru elaborarea proiectului primei Constituţii a României  de după 1989, deopotrivă un cercetător ştiinţific valoros atât în domeniul dreptului privat cât şi în domeniul dreptului public.

Cuvintele sunt prea puţine pentru a ne exprima recunoştinţa faţă de unul dintre cei mai proeminenţi purtători de cuvânt în cultura juridică românească, un veritabil spirit renascentist, enciclopedic şi european, făuritor al stilului elegant în viaţa ştiinţifică şi consecvent aristocrat în relaţiile cu cei din jurul său, calitate tot mai rară în ziua de azi, model pentru generaţia tânăra în ceea ce priveşte cultivarea pasiunii scrisului şi a modelului de cercetător, permanent neliniştit, în descifrarea soluţiilor pe care viaţa le impune când este vorba despre interpretarea şi aplicarea dreptului.

Sincere condoleanţe familiei!

Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat in:
Fără categorie, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 2 iunie 2014