Agentia UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA) a publicat recent un Ghid de Drept european privind accesul la justiție.

Agentia UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA) a publicat recent un Ghid de Drept european privind accesul la justiție. Pe durata etapei de redactare a acestui ghid, CCBE a fost consultat de FRA și a oferit cateva comentarii pe diferite capitole.

Acest ghid cuprinde cele mai importante principii juridice europene din domeniul accesului la justitie, axandu-se pe drept civil si drept penal. Scopul ghidului este de a informa publicul cu privire la standardele juridice relevante stabilite de Uniunea Europeana si de Consiliul Europei, in mod special prin intermediul jurisprudentei Curtii de Justitie a Uniunii Europene si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Acest ghid se doreste a fi un instrument practic pentru avocati, judecatori si alti practicieni ai dreptului, implicati in procese in statele membre ale UE si ale Consiliului Europei, precum si pentru persoanele fizice care lucreaza pentru organizatiile non-guvernamentale sau alte entitati care sunt insarcinate cu administrarea justitiei.

Mai multe informatii subt disponibile la acest link

Publicat in:
Diverse, Fără categorie, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 4 iulie 2016