Apel la candidaturi pentru sesiunile online din cadrul proiectului LAWYEREX

APEL LA CANDIDATURI PENTRU SESIUNILE ONLINE DIN CADRUL PROIECTULUI LAWYEREX

Uniunea Națională a Barourilor din România participă în calitate de partener la Proiectul LawyerEX al cărui scop este schimbul de avocați între țările Uniunii Europene (UE) care urmărește să permită o mai mare mobilitate a avocaților în cadrul Uniunii Europene și să contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundația Europeană a Avocaților, în parteneriat cu asociațiile naționale de barouri din Cipru, Cehia, Italia, România, Slovacia și Spania, cu consultanții juridici din Polonia și barourile locale din Atena, Barcelona și Paris.

Pe fondul situației sanitare creată de pandemia de COVID-19 provocată de coronavirus și a imposibilității de deplasare în siguranță, schimburile de experiențe în cadrul Proiectului LawyerEx au fost suspendate din luna martie a anului trecut.
La ultima întâlnire a Consorțiului proiectului a fost luată decizia de a se organiza activitățile proiectului cu sesiuni de schimburi de experiență organizate pentru moment în sistem online, urmând ca imediat ce deplasările în siguranță vor putea fi reluate, schimburile de experiență să se desfășoare fizic.

Vă transmitem mai jos mesajul Fundației Avocaților Europeni (European Lawyers Foundation) pentru avocații care depun aplicații în cadrul proiectului LawyerEx

„În aceste momente dificile, în mod firesc sănătatea este pe primul plan iar politica noastră este întotdeauna să acordăm prioritate sănătății și siguranței participanților noștri, a instituțiilor gazdă și a membrilor personalului din organizațiile partenere. Având în vedere că limitarea virusului în Europa este departe de a se fi încheiat și că schimburile LAWYEREX au fost suspendate de mai bine de un an, consorțiul proiectului a decis să reia activitățile proiectului într-un format online, până când situația de sănătate va permite revenirea la schimburile fizice. În total vor fi 9 sesiuni online, câte una pentru fiecare stat membru al UE care participă la proiectul nostru (Franța, Italia, Grecia, Cipru, Slovacia, Republica Cehă, România, Spania și Polonia), unde experții naționali vor prezenta o introducere în sistemul juridic național și vor interacționa cu participanții prin studii de caz. Vă asigurăm că de îndată ce schimburile fizice vor fi posibile, vom face tot posibilul pentru o tranziție imediată la formatul fizic, care este formatul natural și ideal pentru a îndeplini obiectivele proiectului nostru. Desigur, participarea dvs. la sesiunile online nu vă va descalifica de la orice participare viitoare la schimburile fizice în cadrul LAWYEREX sau edițiile viitoare ale proiectului”

Având în vedere mesajul de mai sus din partea liderului de proiect, Uniunea Națională a Barourilor din România lansează apelul la candidaturi pentru ocuparea celor 5 locuri pentru fiecare din sesiunile ce urmează a fi organizate online, după următorul program:

Conform programului transmis de organizatori, sesiunea online organizată de Cehia la 16.09.2021 va începe la ora 10.00 (respectiv 11.00 ora României) și se estimează că va dura până la 13.00 (respectiv 14.00 – ora României).

Avocații interesați să participe la aceste activități sunt rugați să comunice la adresa de email [email protected] o scurtă scrisoare de intenție.

Apelul este adresat avocaților cu demonstrabilă cunoaștere a limbii engleze.

Termenele limită până la care sunt primite aplicațiile sunt cele indicate în tabelul de mai sus, pentru fiecare sesiune în parte. Pot fi transmise aplicații pentru una sau pentru mai multe sesiuni, motiv pentru care vă rugăm să menționați în scrisoarea de intenție sesiunea pentru care aplicați.

Publicat in:
Slider, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 3 august 2021