Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamica si redimensionare, ediția a II-a, vineri, 27 septembrie 2019 la Facultatea de Drept din București, Amfiteatrul 2, începând cu ora 09,00

Vineri, 27 septembrie 2019, se va desfasura Conferinta nationala de drept civil. Familia. Dinamica si redimensionare, editia a II-a. Conferința va avea loc la Facultatea de Drept din București, Amfiteatrul 2, începând cu ora 09,00 (înscrierile), Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

Pentru detalii, https://www.universuljuridic.ro/conferinta-nationala-de-drept-civil-familia/

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Organizatorii științifici ai conferinței sunt prof. univ. dr. Călina Jugastru și jud. dr. Ioan Ilieș Neamț.

Vor lua cuvântul (în ordine alfabetică):

– Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept,  Universitatea din București – „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” (temă prezentată împreună cu av. Cătălina-Ioana Mocanu)

– Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Repere istorice privind situația juridică a femeii în dreptul privat european”

– Conf. univ. dr., av. Oana Ghiță, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire specială asupra cazului Sorina”

– Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – „Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despăgubiri. Trecut și viitor sau între sancțiune și recompensă”

– Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – „Copilul, un dar sau un drept?”

– Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, arbitru pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – „Câteva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din noul Cod civil”

– Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Renunțarea la urmărirea penală și munca în folosul comunității în cazul minorilor. Un test important pentru justiția penală din România.”

– Conf. univ. dr., notar public Adina R. Motica, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Familia prin contract” (temă prezentată împreună cu conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara)

– Av. Cătălina-Ioana Mocanu, Avocat în Baroul București – „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” (temă prezentată împreună cu prof. univ. dr., av. Marieta Avram)

– Lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Parteneriatele înregistrate între realitate și deziderat legislativ și social”

– Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afară”. Repere de drept internațional privat ale opozabilității regimului”

– Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș și colaborator extern al Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Executarea silită a dreptului de a avea legături personale cu minorul. Iluzie sau realitate?”

– Conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Familia prin contract” (temă prezentată împreună cu conf. univ. dr., notar public Adina R. Motica)

În cadrul conferinței va avea loc evenimentul de lansare a Revistei de Dreptul familiei nr. 1-2/2019

*
*         *

Lista privitoare la speakeri, temele acestora și agenda evenimentului se află în curs de confirmare și actualizare.

 

Publicat in:
Conferințe, Diverse, Slider, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 19 septembrie 2019