Eveniment de formare avansată – „Gestionarea procedurilor de răpire transfrontalieră de copii. Noutățile aduse de Regulamentul Bruxelles IIa reformat” – Proiectul Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană

Eveniment de formare avansată – „Gestionarea procedurilor de răpire transfrontalieră de copii. Noutățile aduse de Regulamentul Bruxelles IIa reformat”Proiectul Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană

INVITAȚIE

la selecția participanților avocați la cel de al doilea eveniment de formare avansată care va trata subiectul „Gestionarea procedurilor de răpire transfrontalieră de copii. Noutățile aduse de Regulamentul Bruxelles IIa reformat”, care va avea loc la Luxembourg în perioada 13 & 14 octombrie 2021, în cadrul proiectului Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană

Uniunea Națională a Barourilor din România are calitatea de partener, alături de EIPA Luxembourg – European Centre for Judges and Lawyers (ECJL) și The National School of Judiciary and Public Prosecution (Krajowa Szkola Sądownictwa i Prokuratury – KSSIP) în proiectul Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices – proiect finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul urmărește să ofere instruire practică cu privire la cele două instrumente principale ale dreptului familiei al în UE: Regulamentul Bruxelles II bis și Regulamentul privind întreținerea. Proiectul se axează, în special, pe cele trei teme majore ale litigiilor transfrontaliere ale dreptului familiei în UE care implică copiii, responsabilitatea părintească, răpirea copiilor și întreținerea familiei.

În perioada 13 – 14 octombrie 2021 consorțiul organizează cel de al doilea eveniment de formare avansată care va trata subiectul „Gestionarea procedurilor de răpire transfrontalieră de copii. Noutățile aduse de Regulamentul Bruxelles IIa reformat”.

Conform acordului de parteneriat, la acest eveniment UNBR are 7 de locuri cu participare gratuită.

Organizatorul evenimentului (EIPA Luxembourg) a informat UNBR că pot fi selectați mai mulți avocați decât numărul stabilit prin acordul de parteneriat (dar nu mai mult de 15 persoane).

Deciziile privind numărul final al participanților din fiecare țară precum și privind organizarea evenimentului în format hibrid (parțial fizic / parțial online) sau în totalitate în format fizic vor depinde de situația sanitară la nivel european, de eventualele interdicții privind călătoriile dar și de numărul persoanelor interesate să se deplaseze fizic la Luxembourg.

Cerințe:

– candidatul trebuie să fie avocat, cu drept de exercitare a profesiei; avocații stagiari nu sunt excluși din această procedură; cu toate acestea vor avea un avantaj persoanele care justifică implicarea profesională în domeniul de referință al proiectului;

– participarea anterioară ca expert sau cursant în proiecte derulate de UNBR, barouri și INPPA reprezintă un avantaj;

– pentru a sigura continuitate în accesarea informațiilor, vor avea prioritate avocații care au fost selectați să participe la sesiunile anterioare organizate în cadrul proiectului.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 01 septembrie 2021.

Vă rugăm ca la depunerea candidaturii să menționați dacă sunteți interesat să participați în persoană la eveniment (ceea ce va presupune deplasarea la Luxembourg) sau dacă preferați participarea online.

Scrisoarea de intenție (cu înscrisurile atașate pe care le veți considerați relevante) va fi întocmită într-un singur document, format PDF, care se va transmite la adresa de mail [email protected] cu menționarea în corespondență a faptului că se comunică de către avocați „candidatura în cadrul proiectului Cross-border Family Matters”.

Persoana de contact în cadrul UNBR: doamna Veronica Morecuţ, șef serviciu relații internaționale, tel.: 021/3134875, 0771760079.

Mai multe informații despre proiect pot fi accesate pe pagina de internet dedicată acestui proiect: https://www.crossbfamilymatters.eu/

Publicat in:
Slider, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 2 august 2021