Publicăm înregistrarea video a evenimentului din 28 iunie 2016: Masă rotundă cu tema: „Proiectul noului Cod de conduită profesională al avocaților, de etică și deontologie. Confidențialitatea raporturilor dintre avocați și clienți. Aspecte deontologice.”

Înregistrarea video a evenimentului din 28 iunie 2016; masă rotundă cu tema: „Proiectul noului Cod de conduită profesională al avocaților, de etică și deontologie. Confidențialitatea raporturilor dintre avocați și clienți. Aspecte deontologice.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Avocatului și Zilei Justiției, Uniunea Națională a Barourilor din România și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților au organizat vineri, 28 iunie 2016, ora 16, la Biblioteca Victor Anagnoste din Palatul de Justiție, o masă rotundă, cu tema:

„Proiectul noului Cod de conduită profesională al avocaților, de etică și deontologie. Confidențialitatea raporturilor dintre avocați și clienți. Aspecte deontologice.”

Dezbaterile au vizat aspecte de etică și deontologie privind confidențialitatea în profesiile de avocat, jurnalist și preot și s-au desfășurat cu participarea unor invitați din rândul fiecăreia dintre aceste profesii: Av. Dr. Traian Briciu, Vicepreședintele UNBR, Pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal – pentru probleme juridice și de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Române în justiție și jurnalista Mirela Neag.

Invitații au abordat problematica secretului profesional în cadrul fiecărei profesii, finalitatea instituirii acestuia pe cale legislativă.

Cu sprijinul editurii Universul Juridic, dezbaterile au fost transmise online, în direct, pe portalul universuljuridic.ro, înregistrare video pe care o publicăm mai sus.

Publicat in:
Diverse, Fără categorie, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 4 iulie 2016