Temele dezbaterilor din 15, 22, 29 septembrie, 6 și 13 octombrie 2016

În continuarea Programului lansat la 19 februarie 2015, privind dezbaterile – atelier organizate de Institutul Național pentru Pregătirea şi Perfecționarea Avocaţilor – INPPA – la sediul UNBR (Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5)

Informăm avocații din barourile de pe raza Curții de Apel Bucureşti şi a Curților de Apel învecinate cu privire la temele dezbaterilor din 15, 22, 29 septembrie, 6 și 13 octombrie 2016:

I. 15 septembrie 2016, orele 17.00, dezbaterea cu tema: Ordonanța președințială și evacuarea din imobilele ocupate fără drept, două proceduri speciale și urgente. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Invitat: doamna Roxana Stanciu – Judecător Tribunalul Bucureşti.

II. 22 septembrie 2016, orele 17.00, dezbaterea cu tema: Rolul avocatului în lumina Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanei fizice.  Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Invitat: Domnul executor judecătoresc Bogdan Dumitrache.

III. 29 septembrie 2016, orele 17.00, dezbaterea cu tema: Procedura de cameră preliminară, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 75/2016. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: domnul jud. drd. Victor Văduva, formator la Școala Naționala de Grefieri.

III. 06 octombrie 2016, orele 17.00, dezbaterea cu tema: Răspunderea penală a persoanei juridice. Aspecte teoretice și practice. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra-Roxana Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

IV. 13 octombrie 2016, orele 17.00, dezbaterea cu tema: Procedura privind tragerea la răspundere penală a persoanei juridice. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra-Roxana Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Astfel cum a fost inițiat proiectul, în cadrul susținerii temelor de formare profesională continuă, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitați şi reprezentanți ai altor profesii juridice/judiciare (magistrați, executori judecătoreşti, notari publici, practicieni în insolvență).

Dezbaterile vor avea loc în spațiul de la Biblioteca „Victor Anagnoste” din Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5, spațiu pus la dispoziție de Baroul Bucureşti.

Accesul se face pe la intrarea principală a Palatului de Justiție, iar participanții se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.

Înscrierile se fac prin email, la adresa de email: [email protected]. Înscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume şi prenume, baroul, adresă de email şi număr de telefon), numărul maxim de locuri fiind ocupat în ordinea primirii cererilor de înscriere. Persoanele înscrise astfel vor fi contactate, având obligația achitării taxei de 60 de lei / dezbatere, în 24 de ore de la confirmarea înscrierii. Dovada plății va fi comunicată prin email ([email protected]) în 24 de ore de la confirmarea înscrierii, în caz contrar, locul devenind disponibil.

Taxa urmează a se achita prin ordin de plată sau transfer bancar, în contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. Bucureşti, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitată, vor preciza odată cu comunicarea confirmării plăţii şi datele de facturare.

Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregătire profesională continuă.

Publicat in:
Diverse, Fără categorie, Pregatire profesionala continua, Stiri
Distribuie:
Array
Data publicarii: 6 septembrie 2016